Spišské Kométy vystrelili až do finále

Florbalistky FBK Kométa Spišská Nová Ves postúpili do finále extraligy. V rozhodujúcom piatom zápase semifinále zvíťazili v Púchove nad domácou Nemšovou 4:3 po predĺžení a sériu ovládli 3:2 na zápasy.

Postupový scenár Spišiačok pripomínal filmový thriller. Ako tretí tím po nadstavbovej časti narazili v semifinále na dlhodobého lídra Nemšovú, ale prvé dva zápasy série hranej na tri víťazstvá u súpera prekvapujúco vyhrali 4:3 a 5:3. Doma mali následne dve možnosti na ukončenie série, ale ani jednu nevyužili. Najprv prehrali 1:9 a potom v oveľa vyrovnanejšom zápase 1:4. Za stavu 2:2 na zápasy sa séria opäť presunula do Púchova, kde sa v stredu už muselo rozhodnúť o postupujúcom. Zverenky trénera Dušana Košča viedli po prvej tretine 2:0 vďaka gólom Barbory Kocúrovej a Miriam Bukovej. V druhej tretine domáce hráčky vyrovnali na 2:2 a v 46. min Adriana Bahnová druhým gólom v zápase otočila na 3:2 pre favoritky z Nemšovej. Päť minút pred koncom však najlepšia strelkyňa Spišskej Novej Vsi Daniela Hrabovská vyrovnala na 3:3 a odmietla koniec sezóny. Nasledovalo predĺženie a v ňom rozhodnutie z hokejky najskúsenejšej hráčky – 42-ročnej Martiny Stašovej v čase 66:54 min.

Od polovice ihriska viedla loptičku popri mantineli, natlačila sa až pred bránku a do protipohybu brankárky skórovala. Krásny gól s chladnou hlavou hodný prívlastku víťazný v play-off. Ukázalo sa, že v takých zápasoch naozaj rozhodujú skúsenosti. Zápas bol kvalitný a hral sa v skvelej atmosfére, lebo oba tímy mali svoje fankluby,“ zhodnotila kapitánka FBK Kométa Barbora Tall.

Hráčky zo Spiša sa po tretí raz v histórii predstavia v boji o titul vo florbalovej extralige. V sezóne 2015/16 vo finále neuspeli s Pruským, ale o rok neskôr rovnakého súpera zdolali a pripísali si dosiaľ jediný titul.

Aktuálnym finálovým súperom Spišiačok budú hráčky z Kysuckého Nového Mesta. Prvé dva zápasy série hranej na tri víťazstvá odohrajú u súpera v Skalitom na Veľkonočnú sobotu a Veľkonočnú nedeľu. O týždeň neskôr 6. a 7. apríla sa séria presunie do Spišskej Novej Vsi. „Chceme to celé vyhrať, v tíme nás je viacero takých, ktoré sme už vyhrali titul, druhé aj tretie miesto v Sabinove a ambície máme najvyššie. Formu sme časovali na play-off, lebo to je vždy nová súťaž. Verím, že naše skúsenosti pretavíme do zlatých medailí,“ dodala Barbora Tall.

Scroll to top