Kerbashian nastúpi už proti Nitre!

Kale Kerbashian je späť! Najproduktívnejší hráč minulej sezóny na Spiši a tretí najproduktívnejší v celej extralige si oblečie dres s rysom na hrudi už v piatkovom domácom zápase proti Nitre. V tejto sezóne 33-ročný Kanaďan dosiaľ neodohral ani zápas, iba trénoval. Zo svojho hokejového umenia však nič nestratil. „Nič by nemalo brániť tomu, aby nastúpil. Je v kondícii, keďže predtým doma trénoval s univerzitným tímom,“ potvrdil nám Vlastimil Wojnar, tréner HK Spišská Nová Ves.

Podľa trénera „rysov“ Kerbashian sa vrátil do tímu, aby zvýšil konkurenciu v útoku. „Chceme, aby bol produktívny. Potrebujeme rozložiť góly na viac útokov. Verím, že jeho skúsenosti nám pomôžu,“ dodal Wojnar. Kerbashian si na začiatku sezóny nenašiel angažmán v zahraničí, preto sa potešil opätovnému záujmu bronzového tímu zo Spiša. „Chcel som hrať v lepšej lige, ale nevyšlo mi to. Privítal som, že som dostal šancu vrátiť sa do Spišskej Novej Vsi. Veľmi si to vážim, som šťastný. Nelúčil som sa po minulej sezóne v zlom, o to viac sa teraz teším na návrat,“ povedal nám Kerbashian po stredajšom prvom tréningu v Spiš Aréne. Na otázku, čo od seba očakáva v tejto sezóne, keďže v tej minulej nazbieral v základnej časti 44 bodov a ďalších 14 pridal v play-off, odpovedal: „Samozrejme, chcem byť znova produktívny, chcem zlepšiť ofenzívu mužstva tak, aby to viedlo k víťazstvám.“

Tímu HK Spišská Nová Ves patrí po šiestich kolách Tipos extraligy v tabuľke lichotivá druhá priečka. Po úvodných štyroch víťazstvách sa v ďalších dvoch kolách Spišiakom už tak nedarilo, ale lepší sú zatiaľ iba Zvolenčania. Piatkový domáci zápas proti Nitre sa začne o 17.30 h.

Kale Kerbashian si po prvom tréningu našiel čas aj na fotku s malými hokejistami zo Spiša.

Kale Kerbashian si po prvom tréningu našiel čas aj na fotku s malými hokejistami zo Spiša.

autor: (ds)

Scroll to top